[נכתב ע״י צוות מרפאות ד״ר גוברין]
ניתוחי אף הם ניתוחים מבוקשים ביותר, הן בקרב גברים והן בקרב נשים, שכן הם לא רק מסייעים למטופלים להשיג מטרה אסתטית רצויה, אלא גם יכולים לשמש ככלי לטיפול בצורך רפואי – כמו למשל שיפור הנשימה.
בדומה להרבה דברים אחרים בחיים, גם כשהעניין נוגע לניתוחי אף, ישנם לא מעט הבדלים בין גברים לנשים שעל המנתח לקחת בחשבון – ובכלל זה השוני האנטומי בין האפים והתוצאה האסתטית הרצויה.
במאמר זה נסקור את כל ההבדלים הללו, וכמו כן נספק לכם את כל המידע הנחוץ על ניתוח אף לגברים.
שוני אנטומי בין גברים לנשים
אפים של גברים שונים מאפים של נשים. ההבדלים העיקריים בין האפים הם גודל האף, העור שעוטף אותו ועצמות האף:
- גודל האף – אפים של גברים לרוב יהיו גדולים, בולטים, רחבים ואף ארוכים יותר מאפים של נשים. כך, למשל, בעוד שאורך האף הממוצע בקרב נשים הוא 5.5 ס"מ, אורך האף הממוצע בקרב גברים הוא 6 ס"מ.
- עור האף – בדומה לשאר חלקי הגוף, גם כשהעניין נוגע לאף, העור הגברי נוטה להיות עבה יותר מהעור הנשי. לעניין זה כמה משמעויות: ראשית, האופן בו העור "עוטף" את האף בגברים, שונה מהאופן בו העור "עוטף" את האף בנשים. שנית, על אף שניתוח האף מתבצע בשלד הגרמי והסחוסי של האף, העור גם הוא מהווה אלמנט מרכזי בתהליך, שכן לאחר הניתוח עליו להתכווץ לממדיו החדשים של האף. ככל שהעור עבה יותר, כך הוא גם פחות נוטה לכיווץ או לפיסול. עם זאת, לעור עבה יתרון משמעותי: הוא פחות נוטה להצטלקויות ומאפשר להסתיר בקלות פגמים.
- עצמות האף – העצמות והסחוסים באף הגברי נוטים להיות חזקים וקשים יותר, עניין אשר משפיע על מהלך הניתוח והאופן שבו המנתח ניגש לטיפול באף. לרוב, בניתוח אף לגברים, האתגר הגדול ביותר של המנתח הוא לפסל את האף מבלי להחליש את המבנים הגרמיים והסחוסיים שלו, שכן בטווח הארוך, החלשת המבנים שבאף עלולה לגרום לעיוותים ולתוצאה לא אסתטית ולהפרעות בנשימה.
התוצאה הרצויה
בעוד שנשים לרוב יעדיפו אף אסתטי ומפוסל, ואף יידעו במדויק כיצד הן מעוניינות שהאף שלהן ייראה, גברים בדרך כלל יעדיפו לעצב את האף מבלי להקטין או לעדן אותו יתר על המידה, על מנת להימנע ממראה נשי.
כמו כן, גברים רבים יעדיפו שהאף שלהם ייראה פחות "מושלם", כיוון שלא ירצו להסגיר את העובדה שעברו ניתוח קוסמטי. כך או כך, התוצאה הרצויה בשני המינים היא אף שנראה טבעי לחלוטין. בעת הניתוח, על המנתח להתאים את האף באופן הטוב ביותר לפנים של המטופל, ובכלל זה לזוויות שמאפיינות אותן – בדגש על הזווית שבין השפה העליונה לקצה האף. בגברים, רצוי שזווית זו תעמוד על 90-95 מעלות לאחר הניתוח. בנשים, לעומת זאת, רצוי שהזווית תהיה מעט כהה יותר 100-105 מעלות, על מנת ליצור קצה אף מעט מורם, מעודן ונשי יותר.
מטרת הניתוח
פרט למטרה האסתטית, ניתוחי אף יכולים כאמור לשמש לא פעם ככלי לטיפול בצורך רפואי. פעמים רבות, גברים יבצעו את הניתוח על מנת לטפל בנחירות ושינה לא איכותית, בעיות במחיצת האף, חסימה של מעברי האוויר ובעיות נוספות שמקשות על תהליך הנשימה התקין.
לעיתים הבעיה באף אינה מולדת, אלא נגרמת במהלך החיים כתוצאה מפציעת ספורט, תאונה וכדומה. להלן דוגמאות לעיוותים ובעיות שניתן לתקן בניתוח רפואי לאף:
- טיפול בקונכיות אף גדולות – קונכיות האף הן רקמות בשרניות אשר ממוקמות בשני צידי האף, לאורך מעברי האוויר. כאשר הן מוגדלות או בולטות, הן עלולות להפריע למעבר תקין של אוויר.
- עיוות או סטייה במחיצת האף – בעיה זו עלולה להפריע למעבר אוויר תקין באחד מצידי האף.
- שסתומי אף אשר עובדים באופן חלקי ולא מאפשרים זרימת אוויר תקינה.
את הניתוח הרפואי ניתן לבצע בנפרד מהניתוח האסתטי, או לחילופין, לשלב את שני הניתוחים יחד לקבלת תוצאות מקסימליות.
תהליך ההתאוששות
תהליך ההתאוששות מניתוח אף לגברים תלוי במספר גורמים, כשהבולטים שבהם הם סוג הניתוח שבוצע וכושר ההתאוששות של המטופל. עם זאת, לעיתים קרובות תהליך ההחלמה מניתוח אף עד לתוצאה הסופית יהיה ארוך יותר בגברים.
העור של גברים עבה יותר – עניין אשר עלול לגרום לנפיחות להימשך יותר. המראה החדש והסופי של האף יתקבע רק לאחר כשנה לאחר הניתוח.
כאשר הניתוח מתבצע לצרכים רפואיים, ניתן יהיה לחוש בהטבה כבר מספר ימים לאחריו. בכל מקרה, על מנת למנוע עיכובים מיותרים בהחלמה, יש להישמע להוראות ולהנחיות שיינתנו במרפאות.
כמה זה עולה?
מחיר של ניתוח אף בגברים ישתנה בהתאם לסוג הניתוח שיבוצע (רפואי, אסתטי או שניהם), מהלך הניתוח הצפוי ועוד. מסיבה זו, קשה להצביע על מחיר אחיד וחד משמעי לניתוחים כאלה.
עם זאת, חשוב להבין כי על מנת לקבל תוצאה טובה ומשביעת רצון – בין אם מדובר בתוצאה רפואית ובין אם מדובר בתוצאה אסתטית – יש לוודא שהניתוח מתבצע על ידי מנתח פלסטי מיומן ומנוסה, ולהימנע מחשיבה על המחיר כעל הקריטריון הבלעדי או החשוב ביותר לניתוח.
בחירה במנתח פלסטי מקצועי וטוב, תבטיח לכם לא רק תוצאות טובות ואסתטיות יותר בהכרח, אלא גם תקטין את הסיכון לסיבוכים כתוצאה מהניתוח.
באילו מקרים כדאי לבצע ניתוח אף לגברים?
ניתוח אף לגברים רצוי לבצע בכל מקרה של צורך רפואי. כמו כן, כדאי לשקול לבצע את הניתוח האסתטי במקרים בהם קיימים חוסר בטחון סביב הנושא או אף פגיעה באיכות החיים.
ישנם לא מעט גברים שהאף שלהם כה מפריע להם, עד כי הם נמנעים ממפגשים חברתיים, פגישות רומנטיות ואף מראיונות עבודה.
רובם של המטופלים מעידים כי חל שיפור משמעותי בתחושת הבטחון העצמי שלהם לאחר ניתוח האף, וכי הם חשים מושכים ואטרקטיביים יותר.