לפני כל ניתוח בשדיים בין אם זה הגדלת חזה או כל ניתוח חזה אחר יש להתייחס בכובד ראש לנתוני גופה של המטופלת ולרצונותיה, לגודל, צורה, ולפרופורציות שלהן היא מצפה. יש להתייחס לגובה המטופלת, מבנה גופה, מבנה בית החזה ואיכות העור וכמובן שיש להעריך את גודל, צורת ומלאות השדיים.
[נכתב ע״י צוות מרפאות ד״ר גוברין]
כדי לעצב את השד בצורה נכונה וטבעית יידרש המנתח לאבחן עוד בשלב מוקדם בעיות כמו רפיון או צניחה של השדיים, כמו כן יידרש לתת את הדעת על אסימטריה בגודל השדיים או הבדל במיקום הפטמות כדי לטפל בהם במהלך הניתוח.
לכל זה, כמובן, יש להוסיף, את שכולנו יודעים- השד הוא אחד מהאיברים הבלתי יציבים ביותר בגוף האדם. הוא גדל ומקבל את צורתו בגיל ההתבגרות. לפני ואחרי כל מחזור וסת הוא תופח ונסוג לסירוגין. בהיריון השד גדל, בהנקה הוא משנה גודל וצורה מספר פעמים ביום, מתמלא ומתרוקן לסירוגין, ובמנופאוזה, הוא מדלדל ונעשה רפוי. כמובן ששינויים במשקל גופה של האישה, השמנה או הרזייה באים לידי ביטוי גם בשדיים.
מכאן, שכל תוצאה שתתקבל תהיה נכונה ליום הניתוח בלבד. ומאותו יום והלאה, התהליכים השונים שתוארו לעיל, יפעלו בצורה זו או אחרת על השדיים. יש לתכנן ולקחת בחשבון את אריכות הימים (LONGEVITY) של התוצאה הניתוחית.
שד אידיאלי
בעבודה מדעית שפורסמה ב2014 ע״י מלוצ׳י ואחרים, המחברים ניתחו פרמטרים אובייקטיביים והגדירו את האידיאל האסתטי של השד. במאמר נבדקה דעת הקהל הרחב על אידיאל פרופורציות השד. 1315 נשאלות ונשאלים התבקשו לדרג את האטרקטיביות של תמונות של נשים עם פרופורציות שד שונות. התגובות של 53 מנתחים פלסטיים נכללו. מסקנות המאמר הדגימו כי יחס של 45:55 בין הקוטב העליון לקוטב התחתון של השד הוא האדיאל. המחברים הציעו להשתמש בפרופורציה זו כבסיס לעיצוב באסתטיקה של השד.
איך בונים משוואה שמתייחסת לעניין? איך בונים נוסחה שלוקחת בחשבון את כל המורכבות הזו ומתרגמת אותה לתוצאה הרצויה?
גורמים רבים מעורבים במשוואה, חלקם חשובים יותר.
יש לקחת בחשבון כגורם ראשון את היכולת או הסיבולת של הרקמות לעמוד בעומס והתוצאה חייבת להתייחס ולהיות מושתת מחד, על הסיבולת של הרקמה למשקל המועמס עליה ומאידך, בפגיעות VULNERABILITY, חוסן וסיבולת – TOLERANCE, RESISTANCE של הרקמות.
התכנון הטרום ניתוחי בניתוחי חזה הינו תהליך מורכב ולכן, קיימת חשיבות רבה בבחירת מנתח פלסטי מיומן לביצוע הניתוח. ניתוחים בשדיים דורשים מהמנתח באופן מיוחד ידע, ניסיון, מיומנות והבנת ההרמוניה.